top of page

Eşitlik ve Kadın Hakları - Deneme

  • Yazarın fotoğrafı: HBDivarcı
    HBDivarcı
  • 18 Eyl 2020
  • 1 dakikada okunur

Güncelleme tarihi: 8 Eyl 2022

Insanlar eşit şartlar altında doğmasalar bile, eşit haklara sahip olarak dünyaya gelirler. Her insanin; barınma, eğitim, çalışma vb. hakları doğuştan kendisine miras olarak bırakılmıştır. Kadın ve erkek her alanda eşit olmalıdır. Kısıtlamalar düşüncesi kıt ve yobaz toplumlarda sıkça görülür. Oysa erkeği doğuran ve büyüten de bir kadındır. Kadınlık; kutsal bir yaradılış eseridir.


Bazı meslek alanlarında kadınların kısıtlamaları tabiki olabilir; fiziksel zorluk gerektiren, madencilik vb. işlerde olduğu gibi. Aklın kullanıldığı ,aklın olduğu her meslek iki cinsiyet içinde eşittir. Toplum insanlara bu özgürlüğü vermek zorundadır, istediği mesleği yapıp yapmama, istediği hayatı yaşayıp yaşamama, bu insanın kendi tercihinde olmalı, toplumsal dayatmalarla değil.


Büyük devlet diye nitelendirdiğimiz, düşünce alanında hür ve özgür toplumlar geçmişte kadınlar konusunda sığ ve önyargılı olmalarına karşın bu düşünceyi yenebilmiş ve kadınları destekleyen, onlara bu hakları olan eşitlikleri sağlayabilmiş toplumlar olma yolunda aşama kaydetmişlerdir. Düşünen insan; kısıtlama getirmeyen, baski kurmayan, kendi fikrini, inancını ve düşüncelerini zorla diğerlerine dayatmayan insandır.


Düşünceyi savunan, yeni düşünce ve fikirlere sahip çıkıp, fikirleri çeşitlendirmeyi benimseyen toplumlar halklarına bu eşitlikleri herhangi bir zorlama ya da baskı olmadan yalnızca olması gerektiği için sağlayan toplumlardır. Kadın ve erkek ayrımı olmaksızın, eğer bir ayrım illaki yapılmak isteniyor ise bu iyi ve kötü insan olarak yapılmalıdır.

 
 
 

Comments


Yazı: Blog2_Post

Abonelik Formu

Gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!

05397214750

©2020, hbdivarci tarafından Wix.com ile kurulmuştur.

bottom of page